324379001

ZEYBEK BAŞKAN, MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

ZEYBEK BAŞKAN, MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

ZEYBEK BAŞKAN, MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

ZEYBEK BAŞKAN, MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

           Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, mahalle muhtarlarının taleplerini ve isteklerini yüz yüze dinleyerek, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen muhtarlar toplantısında, mahallelerde sürdürülen belediye hizmetleri ele alındı.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Belediye hizmetlerinin daha verimli ve daha etkin hale gelmesi için istişare ve değerlendirme toplantıları yapmayı sürdürüyor. Zeybek Başkan, halka en nitelikli hizmeti sağlamada etkin rol oynayan muhtarlar ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcılarımız Murat Öner, Barış Dal, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük ve birim müdürleri katıldı. Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ve muhtarların sorun ve talepleri değerlendirildi, belediyemizin yapmış olduğu yatırımlar ve çalışmalar ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Muhtarların görüş ve önerileri alınarak, yeni çalışmaların istişaresi de yapıldı. Toplantıda muhtarların sorunlarını dinleyen Başkanımız Mehmet Zeybek, iletilen taleplerin en kısa sürede giderileceğini söyledi. Sık sık yapılan istişare toplantıları ile Başkanımız Mehmet Zeybek tarafından talimatı verilen çalışmaların daha nitelikli hale gelmesi sağlanıyor.

Muhtarlar Dernek Başkanı Suat Uygur’da toplantıda Hatay Kırıkhan’a giderek çalışma yaptıklarını anlattı. “Sayın Başkanımız ve Sayın Valimizi talimatı ile Hatay’ın Kırıkhan ilçesine giderek depremzedelere berber hizmeti verdik. İhtiyaçlarını karşıladık. Bayan kuaförlerimizle birlikte de çadır kentlere gitmek istiyoruz. Oradaki kardeşlerimizin sizlere çok çok selamları var” diye konuştu.

Muhtarlar ise düzenli şekilde toplantı yaparak talep ve istekleri alan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.

DEPREM BÖLGESİNDE YAPILAN HİZMETLER AKTARILDI

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler ardından Belediyenin bölgede yapmış olduğu hizmetler ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı. Kendisinin de bölgeye gittiğini oradaki çalışmaları koordine ettiğini aktaran Başkanımız yeniden Hatay’a gideceğini duyurdu. Belediyemizce başlatılan yardım kampanyasına destek sağlayan Muhtarlara teşekkür eden Zeybek Başkan, “Sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Mahallelerde organize olarak yardım kampanyamıza destek sağladınız. İlk anda 2 saat içinde 3 tır malzeme toplandı. Akşama kadar bu sayı fazlalaştı. 18 kamyon/tır yardımı yola çıkardık. İlk yardımımız Türkoğlu’na gönderdik. Depoya ilk yardımı gönderen şehir Afyonkarahisar’dı. Zabıta ekiplerimiz de tek tek köy ve mahallelere giderek yardımları depremzedelere ulaştırdı. Hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Aşevimiz de Hatay Antakya’da konuşlandı. Günlük 20 bin kişiye sıcak yemek çıkardı. Askerlerimiz, görevlilerimiz ve depremzedelerimize yani orada bulunan herkese 3 öğün ikramda bulunduk.  Başkan Yardımcılarımız deprem bölgesinde görev aldı. Çalışmalara destek verdi. 18 damperli kamyon, 9 iş makinesi 22 çöp kamyonu, 100 temizlik elemanımız, 2 vidanjör bölgede hala hizmet veriyor. Su arıza ekiplerimiz alt yapıyı yapıyor, konteyner kentlerin içme suyu ve kanalizasyon şebekelerini döşüyor. YÜNTAŞ A.Ş. iştirakimizden elektrikçi arkadaşlar ve cenaze aracımız da Hatay’da hizmet vermeye devam ediyor. Toplamda 500’e yakın personelimiz Hatay’da idi. Hatay Milletvekili bizlere ve ekiplerimize çalışmalarımızdan ötürü teşekkür etti. Yeni görev yerimiz İskenderun olarak belirlendi. Ekiplerimiz İskenderun’da da çalışmalarına aynen devam ediyor. Hatay’da Belediye Başkanları toplantısı olacak, katılacağım. Allah bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın.”

"13 BİN DEPREMZEDEYİ MİSAFİR EDİYORUZ”

“İlimizde 13 bin depremzedeyi misafir ediyoruz. 1000 depremzede daha Afyon’a gelecek. Sayın Valimiz ile birlikte şehrimizde ağırladığımız kardeşlerimizi ziyaret ettik. Hepsi de bizlere teşekkür ederek “Afyon’dan Allah razı olsun. Bizi bağrınıza bastınız, bizim acımıza ortak oldunuz. Bu iyiliğinizi unutmayız” diyorlar. Türk Milleti olarak çok yardımsever bir milletiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza biz güveniyoruz. Bir yıl içinde kalıcı konutlar yapılarak teslim edilecek. Zor bir süreç, Allah Milletimizin yardımcısı olsun.”

“AFYON HALKI BELEDİYEMİZE İNANDI, GÜVENDİ”

“Belediyemizin yapmış olduğu yardım kampanyası ile 137 tır/kamyon yardım gönderdik. Allah yüz bin kere razı olsun. Afyon halkının duyarlılığı sayesinde oldu. Afyon halkı Belediyemize inandı, güvendi. Belediyemiz öncülük etti. Hangi ilden ne istendiyse oraya gönderdik. Mahalle fırınlarımız çalıştı. Köylerimiz güçleri neye yetiyorsa çalıştı. El birliği gönül birliği, güç birliğini burada çok iyi gördük. İyi ki böyle bir Milletin ferdiyiz. Böyle bir yardımlaşma Dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur.”

SU TASARRUFUNA İLİŞKİN ALINAN ÖNLEMLER PAYLAŞILDI

Kuraklık tehdidine karşı Belediyemiz tarafından alınan önlemler de muhtarların bilgisine sunularak kendi mahallelerinde bu tedbirlerin yerine getirilmesi için gereken çalışmaların yapılması istendi. Başkanımız Zeybek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Merdiven yıkamalarını hortumla yapılmasını yasakladık. Apartmanlara bilgilendirici broşürler dağıttık. Sokakta halı yıkamak da yasak. Şebeke suyundan bahçe sulamak da yasak. Sizlerde mahallenizde bu şekilde davrananları ikaz edin, bizlere bildirin. Akdeğirmen Barajında doluluk oranı %11,5. Kuyulardan destek alıyoruz. Bunun için suyu verimli ve tasarruflu kullanmak mecburiyetindeyiz. Park ve Bahçelerde sulama kuyusu yoksa sulama yapmayacağız. Bazı alanlarda zaten kuru peyzaj uygulamasını hayata geçirdik, bunu da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.” Dedi.


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu